Ishockey VM 2005 header

Dagen ”F” var äntligen inne. Dags att sopa banan med kissekatterna från den lilla grannen i Öster, finland. Det är detta som man ser fram emot varje år som det är Hockey VM. Försnacket och häcklandet från såväl svenskt som finskt håll där det under festens fana påstås att ”På onsdag ska ni få”, ”Nej, ni ska få”, ”Ni har världens sämsta hockeylag”, ”Nej, ni har” och så vidare intelligenta diskussioner.
Redan tidigt på morgonkvisten så kan man därför se supportrarna ragla sig in mot stan för att ladda inför denna ”Årets kamp” som vi som är på plats upplever varje år.


Patrik och #68 Östlund på väg in till centrala Innsbruck.
Johanna tillsammans under förresten i Innsbruck tillsammans med ytterligare ett gäng finnar.
Som synes så bevisar en av de finska representanterna varför man inte bara kallas ”norra halvklotets största alkisar” utan varför man även borde kallas ”Norra hemisfärens mest solkänsliga”. Inte stiligt alls.
   

När finnar sjunger låter det ungefär lika skönt som när Torsten Flink tolkar Carola under en hårdare Rödvinsfylla. Kolla klippet till vänster. Det är filmat under samma finska förfest. Ellu och Johanna ser roat på när Jorma ger hals. Ryyys.

Ladda hem QuickTime player här.

   
Patrik och Ellu i öltältet inför kvällens drabbning.
Johanna och Paul börjar komma igång rejält.
   
En utvald del av lokalbefolkningen kände i alla fall på sig vilket folk det var som skulle komma att ta hem segern på kvällen. Precis som så många gånger förr mot finland.
finnen till vänster tjatade om att det som han håller i handen var ett Kenyanskt penisfodral och att han skulle behöva byta ut det eftersom ”det skaver så förbannat”.
Men det var nog bara skryt, tror vi.
   


Temperaturen stiger i öltältet inför kvällens sammandrabbning. finnar och Svenskar festar järnet tillsammans. finnarna var, precis som så många år tidigare övertygade om att dom skulle avgå med segern. Men tyvärr… inte i år heller blev det nåt eftersom Svenska Hockeylandslaget återigen visade var skåpet skulle stå.

Fullt ösa i tältet inför matchen som sagt!

Ladda hem QuickTime player här.

   
4-1 i andra. Det ser bra ut! finland ledde med 1-0 ett tag, men tyvärr. Inte den här gången. Heller!
   
Allt ljus på Tre Kronor under det att finnarna lyssnar på Du Gamla, Du Fria. Precis som det ska vara och som det har varit dom senaste åren som lagen har mötts i VM-sammanhang. finland har faktiskt inte vunnit en VM-match mot Tre Kronor sedan dom möttes i Köln för Fyra år sedan. Skrattretande.
Och över finland sänker sig sakta mörkret...
   

Jocke summerar hur det gick i matchen den 4 maj.
Det mörker som även omger Jocke får väl symbolisera vad hela den finska nationen kände den här kvällen (igen)

Ladda hem QuickTime player här.

Tillbaka
Framåt