Ishockey VM i Moskva. Jaha. Vad skulle man tänka, vad skulle man tro, vad hade man för förhoppningar? Mängder med frågor men inga egentliga svar. Det enda som vi visste var att ingen av oss som skulle dit hade vart i Moskva tidigare, ingen visste hur det är där eller vad vi kunde förvänta oss. Det var med andra ord som att resa med förbundna ögon.

Vi var ute i bättre tid än när det begav sig för sju år sedan. Den gången fick vi våra visum i näven 2 timmar innan flyget lyfte från Arlanda. I år så kom visumen 23 timmar innan, flygbiljetterna hade beställts nästan 6 dagar innan, och vandrarhemmet över 20 (TJUGO!) dagar innan avresa.
Nästan lite för avslappnat om du frågar oss.

Vi hade även i år, precis som så många år tidigare, hört av personer som ingår i kategorin "Vi-som-vet" att "Det finns inga hotellrum och finns det så kostar dom hundratals dollars per natt.", "Alla biljetter kostar flera tusen styck", "allt är så dyrt, så dyrt, så dyrt". "bla, bla, blaaaaaa!"
Med andra ord så hörde vi samma babbel som alla andra tidigare år. Och inte heller i år så fick förståsigpåarna rätt, utan det var vi som fick rätt. Igen!

Vi drog på oss hockeystassen, krängde på oss våra hockeytrunkar på ryggen som var fyllda med alltifrån VM-flaggor till ansiktsfärg till Karolineruniformer, satte kosan mot Arlanda för vidare transport till Moskva och Svea Svins 14:e Ishockey VM.

Herrejevvlar vilket VM det blev...

 
   
Årets reklamfilm för Hockey VM till vänster. Featuring Bengt-Åke Gustavsson och Viktor Tikhonov.
   
För femte gången i vår historia är det dags att ta pats på flyget som ska ta oss till VM. Dåligt förberedda och klart skeptiska.
Som vanligt.
På samma pub inne på Arlanda som för sju år sedan (fast då var vi betydligt fler) är det återigen dags för oss att trycka i sig den första av många jäger-å-bira.
   
Nilses på planet. 2,5 timmar kvar till man är framme. Hans "resesällskap" ser lite... tveksam ut till personen som sitter brevid honom och luktar sprit på blanka förmiddagen.
Papper, papper, papper att fylla i innan man blir beviljad inträde i (arbetar)paradiset. Att det ska vara så svårt...
   
Senare på kvällen på T.G.I. Fridays träffar vi på fok av typen såna-som-din-mamma-varnade-dig-för. Dom ville bjuda på sprit och festa med oss. Trevligt tyckte vi som drog dit och hade skoj. Tills vi mer eller mindre svimmade.

 

Ladda hem QuickTime player här.

Har man väl kommit till Moskva så ska det fasen festas också!
   
Dags för match. Sverige mot finland på eftermiddagen. Flaggan sitter uppsatt på rummet, Nilses hade skaffat fram finfina karolineruniformer som skulle "invigas", trumman var med. Det var som upplagt för fest.
Ute vid Mytishi Arena med nyinköpta halsdukar och öl.
   
Uppställning med några ryssar utanför Mytishi arena.
   
All right. Trumman var tydligen en säkerhetsrisk så den fick lämnas ute, dessutom så får man inte servera öl eller vin eller någonting alls inne på arenan som innehåller alkohol. Vafan är detta???
Uppvärmning inför matchen.
   
Givet så träffar man på Ellu med polare inne på arenan. Dom var lika besvikna på arrangemanget som vi.
Humdiddli hum. Skoj det här. Ingen bira, ingen sprit, ingen trumma. Ingenting. Är det detta som man sett fram emot i ett år?
   

Ladda hem QuickTime player här.

Skit samma, lika bra att dra till Borat bar och dricka sig full. Sverige vann (som vanligt) mot finland å det fanns ju i alla fall anledning att dra igång en stilla fylla.
Inne på Borat bar så är det Nilses som håller igång på dansgolvet. Sanslöst att en person som är så full kan hålla igång så intensivt!
 
goleft
rightarrow